Mergem până la capătul pământului și ne uităm în jos.

Munții Căpățânii: Vârful Nedeia 2130m.

Pentru a ajunge la Lacul Petrimanu ești nevoit sa parcurgi drumul DJ701D, un drum asfaltat de pe vremea lui Ceaușescu ce încă de atunci se află într-o continuă stare de degradare. Craterele mari și multe sunt adevărate capcane și te obligă la maximă atenție, iar porțiunile neasfaltate sunt un răsfăț pentru mașină. De la intersecția unde părăsești DN7A și intri pe Dj701D primii 3 km de drum sunt acceptabili, următorii 18 km cat mai ai pană la cabanele de lângă lac, sunt infernali, pur și simplu am simțit că mă teleportez în trecut cu fiecare km parcurs. Nu aveam cum să ocolesc gropile, nu avea rost, bagi în treapta a-1a de viteza și te lași legănat și scuturat de gropile întâlnite. Azi vom urca pe vârful Nedeia, ce are o altitudine de 2130m, cel mai înalt punct din Munții Căpățânii ce aparțin de grupa muntoasă a Munților Șureanu-Parâng-Lotrului, și de lanțul muntos al Carpaților Meridionali. Masivul este renumit în special pentru rododendronul ce îl împodobește, dar anul acesta, cu vremea asta întârziată, noi am venit prea repede și am găsit doar pâlcuri mici de bujori prea puțin înflorit.

Traseu: Varful Nedeia 2130m. Munții Căpățânii

Lacul Petrimanu - Curmătura Oltețului
marcaj: nemarcat
Curmătura Oltețului - Vârful Nedeia 2130m
marcaj: nemarcat

Vârful Nedeia 2130m - Vârful Negovanu 2064m - Vârful Turcina Negovanului 1963m - Vârful Boul 1908m - Curmătura Oltețului - Lacul Petrimanu
marcaj: nemarcat
 
(Harta pe care o am eu, îmi spunea ca ar fi trebuit sa urc pe BA până în Curmătura Oltetului, apoi sa continui pe BR până sub vârful Nedeia. Pe drum spre Curmătură am găsit un singur marcaj PA iar pe creasta am găsit doua marcaje BR vechi și șterse și un indicator care ne spunea ca odată, cândva pe aici erau marcaje turistice. Asta este motivul pentru care am scris ca traseul este nemarcat, chiar dacă harta spune altceva.)


  • Data: 06 iunie 2021
  • Coordonate intrare în traseu: 45°21'54.1"N 23°46'51.0"E
  • Durata: 8h 43'
  • Distanta parcursa: 24.19 km
  • Diferențe de nivel: 1185m (cumulat)
  • Dificultate: mediu/dificil
  • Starea marcajelor: nemarcat
  • Surse de apa: izvor pe drumul spre Curmătura Oltețului
  • Obiective: Vârful Nedeia 2130m - Vârful Negovanu 2064m - Vârful Turcina Negovanului 1963m - Vârful Boul 1908m, Curmătura Oltețului, Lacul Petrimanu
  • Track (Trail GPS): Vârful Nedeia 2130m. Munții Căpățânii
Înainte de a ajunge la lacul Petrimanu, vom găsi Cascada Apa Spânzurată. Aceasta se formează pe versantul drept al văii Latoriței pe pârâul Turcina Mare. Cu o înălțime de 35m impresionează atât prin peisajul sălbatic ce o inconjoara cat și prin căderea unui fir subțire de apa. Din acest motiv localnicii au denumit cascada "APA SPÂNZURATĂ".  Foarte interesant de știut e ca în sezonul rece, când temperaturile scad sub limita de îngheț cascada dispare din cauza înghețului.
Cascada Apa Spânzurată
Barajul Petrimanu a fost ridicat în anul 1977 pentru a întregi amenajarea hidroenergetică Lotru-Ciunget. Barajul, care oprește apele Latoriţei, se află între Munții Latoriţei și Munții Căpățânii. Înălțimea barajului este de 50 de metri, iar deschiderea la coronament este de 190 de metri. Are ca principal rol producția de electricitate, alimentând cu apă lacul Vidra, de unde, prin tunele aceasta ajunge la hidrocentrala subterană de la Ciunget, care are o putere instalată de 510 MW.
Lacul Petrimanu are o adâncime de 48 de metri, un volum de 2,5 milioane de metri cubi de apă, suprafața totală a lacului este de 17 hectare și colectează apele de pe 236 de kilometri pătrați. Cu apa de o limpezime rară, lacul este renumit pentru păstrăvul indigen și curcubeu care se prinde aici.
Cabana Tudor Petrimanu, punctul de plecare în traseu.
Cabana Maria, conditiile de cazare sunt mult mai bune decât la Cabana Tudor.
Intre cele doua cabane, pornim pe drumul făcut de cei ce exploatează pădurea. Pe harta apare o poteca, care după cca 700m ar fi trebuit sa se bifurce cu drumul ce vine din Cheile Oltetului. Poteca a dispărut, în schimb au făcut un drum forestier destinat exploatării lemnului.
După cca 300m constatam ca poteca ce urmarea firul apei este blocata de resturile de la copacii tăiați și de bușteni abandonați, și suntem nevoiți sa urcam prin pădure spre bifurcația cu drumul ce duce în Curmătura Olteţului.
Bifurcația cu drumul, ce pare destul de ok, dar tot ai nevoie de o mașină cu garda înaltă pentru a ajunge în Curmătura Olteţului.
De pe drum vom avea mai multe puncte de belvedere spre Crestele Munților Latoritei, jos în vale se vede lacul Petrimanu.
In Curmătura Oltețului găsim indicatorul spre vârful Micaia din Munții Parâng, noi continuam spre stânga(din sensul în care am urcat) spre vârful Nedeia.
Continuam pe drum înainte, pe sub vârful Boul.
Traseul de creasta continua pe sub vârful Boul, vf. Turcina Negovanului și Negovanu. In imagine se vad in plan apropiat vârful Boul (stg) si vârful Turcina Negovanului.
Ajungem în Șaua Negovanului aici găsim acest indicator, ce contrazice cu desăvârșire harta veche ce o am. Pe harta, traseul spre Șaua Gropita apare cu marcaj PA, iar pe indicator avem BA.
Piatra Târnovului și vârful Târnovul Mare văzute din Șaua Negovanului
Continuam pe drum pe sub vârful Negovanu. Chiar înainte de vârful Nedeia, părăsim drumul și urcam spre vârf la liber fără poteca. Varful Nedeia 2130m, cel mai înalt punct din Munții Căpățânii. In plan apropiat se vad cele 3 vârfuri pe sub care am trecut, Boul, Turcina Negovanului și Negovanu. la întoarcere ne vom urca pe fiecare.
Varful Nedeia 2130m foto spre vârful Ursu 2124m și vârful Balota 2096m.
Varful Nedeia 2130m. Codrina, Mihaela, Ana, Traian, Ionela, Cornel, Doina, Erika, eu și Alin în spatele camerei foto.
Începem coborârea, aproximativ pe același traseu, cu diferența ca nu vom mai merge pe drum, pe curba de nivel de sub vârfuri ci vom urca pe cele trei vârfuri din imaginea de mai jos, respectiv: vârful Negovanu, vârful Turcina Negovanului și vârful Boul.
Cei doi patrupezi ce ne-au însoțit încă de la cabana Tudor Petrimanu
Urcarea spre vârful Negovanu se face la liber fără poteca. In spate se vede vârful Nedeia de pe care am coborât.
după o repriza de joaca o pauza este binevenită
Varful Negovanu 2064m vârful Negovanu foto spre vârful Nedeia 2130m (stg) și vârful Nedei 2108m (dr)
rododendronul inflorit.
foto spre vârful Micaia din Munții Parâng.
Coboram de pe Negovanu spre saua Negovanu unde vom continua pe drum pana sub vârful Turcina Negovanului
Spre vârful Turcina Negovanului, zăpada viscolită acoperă încă drumul.
Părăsim drumul, și continuam spre vârf, la liber, fără poteca.
In spate se vad vârfurile de pe care am coborât, Negovanu și Nedeia (dr) și Piatra Târnovului în centrul imaginii.
Vârful Turcina Negovanului 1963m
Urcam spre vârful Boului. In imaginea de mai jos se vad vârfurile pe care am fost: Turcina Negovanului, Negovanu și Nedeia.
Vârful Boul 1908m, ultimul vârf propus pentru ziua de azi.
Dacă e momâie pe vârf punem și noi două pietre, de data asta în echilibru.
Coborârea spre Curmătura Oltețului o facem tot la liber, fără potecă.
Din Curmătura Oltețului continuam pe drum spre Lacul Petrimanu, de unde am intrat în traseu

Track (Trail GPS): Vârful Nedeia 2130m. Munții Căpățânii


Acces: Lacul Petrimanu


jurnaldedrumetii.ro
Nu uita!
- Nu lăsa gunoaie pe munte, dacă ai adus un pet plin pe munte poți să-l duci și gol înapoi.
- Nu lăsa inscripții pe copaci, stânci sau refugii.
- Nu fă gălăgie pe munte.
- Nu rupe florile indiferent dacă sunt sau nu ocrotite prin lege, pentru a ne bucura toți de ele.
- Nu pleca singur pe traseu.
- Nu consuma alcool pe traseu.
- Nu pleca fără echipament adecvat.
- Nu pleca neinformat asupra stării traseului sau a condițiilor meteo.
- Nu pleca dacă se anunță vreme rea.
- Nu pleca pe un traseu ce-ți depășește puterile, tu trebuie să învingi muntele nu el pe tine.

Distribuie pe:

Ultimele postari

S-ar putea să-ti placă si:
Distribuie:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumim pentru comentariu îți vom răspunde cât mai curând posibil.

Recomandat:

Ultimele postari:

Musai sa vezi :))

Search

Google Translate

Postări populare

POSTĂRI POPULARE

Mai poți vedea și:

ULTIMELE POSTĂRi

Mai poti vedea:

Arhivă

Etichete

Albania (2) Ansamblul de mori de apă de la Rudăria (1) Arborele Sequoia (2) Arieșeni (1) Avenul Bortig (1) Babele la Sfat (1) Balcon Bedeleu (2) Balos Beach (1) Banski Suhodol (1) Băile Herculane (1) Bâlea Lac (1) Brana Caprelor Bucegi (1) Brana Caprelor Buila Vanturarita (1) Brana Caprelor Trascau (2) Bulgaria (6) Cabana Barcaciu (1) Cabana Bârcaciu (1) Cabana Buta (2) Cabana Cheia (2) Cabana Ciucaș (1) Cabana Dochia (2) Cabana Groapa Seaca (1) Cabana Mălăiești (2) Cabana Muntele Rosu (1) Cabana Negoiu (1) Cabana Piatra Mare (1) Cabana Piatra Singuratica (2) Cabana Podragu (2) Cabana Suru (1) Cabana Valea Sâmbetei (2) Cabana Voina (1) Canionul 7 Scari (1) Canionul Samaria (1) Carpații de Curbura (1) Carpații Meridionali (21) Carpații Occidentali (4) Carpații Orientali (18) Cascada Apa Spânzurată (1) Cascada Bâlea (1) Cascada Beusnita (1) Cascada Bigăr (1) Cascada Burăul Mare (1) Cascada Cailor (1) Cascada Cârșa (1) Cascada Cociului (1) Cascada de Travertin (2) Cascada Duruitoarea (1) Cascada Evantai (1) Cascada Fecioara Maria (2) Cascada Krushuna (1) Cascada Misterioasa (1) Cascada Moara Dracilor (1) Cascada Moceriș (1) Cascada Modăvița (1) Cascada Pătrăhăiţeşti (1) Cascada Șușara (1) Cascada Vălul Miresei (1) Cascada Vânturătoarea (2) Cascada Vârciorog (3) Cazanele Dunării (1) Căldarea Berbecilor (1) Cătunul Cheia (1) câinii de la stână (1) cel mai înalt vârf din (73) Cerdacul Stanciului (1) Cetatea Mălăiești (1) Cetatea Medievala Bologa (1) Cetatea Trascaului (1) Cheile Băniței (1) Cheile Caprei (1) Cheile Corcoaiei (1) Cheile Crivadia (1) Cheile Dragoiului (1) Cheile Feregari (2) Cheile Galbenei (2) Cheile Jelărăului (1) Cheile Nerei (1) Cheile Rametului (1) Cheile Râmețului (1) Cheile Silosului (1) Cheile Șușara (1) Cheile Tâmnei (1) Cheile Turcului (1) Cheile Țâsnei (4) Cheile Vălișoarei (2) Circuitul Foișoarelor (1) Circuitul Galbenei (3) Coltul Plesii (1) Creasta Cocosului (2) Creasta Cocoșului (1) Creasta Oslea (3) Creasta Sudică (1) Crovul Mare (2) Crovul Medved (1) Crovul Porcului (1) Crucea Albă (1) Custura Sărății (1) Cușma Dorobanțului (1) Drumul lui Deubel (1) Efectul Gloria (1) Fața Pietrii (1) Fântâna Moșului (1) Fereastra Zmeilor (2) Fundatura Ponorului (1) Gaura Turcească (1) Ghețarul de la Scărișoara (1) Giola (1) Golem Korab 2764m (1) Grecia (5) Groapa Ruginoasa (2) Grota cu Aburi (1) Grota Haiducilor (2) Grota lui Serban (1) Grup montan separat (1) Grupa Bucegi (4) Grupa Carpații Maramureșului și Bucovinei (10) Grupa Carpații Moldo-Transilvani (7) Grupa Iezer-Păpușa-Făgăraș (6) Grupa Munții Apuseni (1) Grupa Parâng-Șureanu-Lotrului (2) Grupa Retezat Godeanu (8) Gura Diham (1) Hornul Mare (1) Iezerul Caprei (1) Iezerul Șureanu (1) Iezerul Triunghiular (1) Inelet (1) Insula Creta (3) Insula Thassos (3) Izbucul Cotețul Dobreștilor (1) Izbucul Tauz (2) Jepii Mici (1) Kakoskala (1) Koncheto (1) La 3 pasi de moarte (2) La Lanțuri (1) La Prepeleac (1) Lacul Galesu (1) Lacul Balea (1) Lacul Bucura (2) Lacul Capra (1) Lacul Călțun (1) Lacul Debar (1) Lacul Dracului (1) Lacul Galeș (1) Lacul Gâlcescu (2) Lacul Lala (1) Lacul Lung (2) Lacul Mavrovo (2) Lacul Mândra (1) Lacul Mija (2) Lacul Ohrid (1) Lacul Pencu (1) Lacul Podragu (1) Lacul Podu Giurgiului (1) Lacul Roșiile (2) Lacul Vidal (1) Lacul Vinderel (1) Lacul Vulturilor (1) Lacul Zănoaga (1) Lacul Zănoaga Mare (2) Louki (1) Louki Mytika (1) Lumea Pierduta (2) Lumea Pierdută (1) Macedonia (2) Marcajele si indicatoarele turistice (1) Marele Grohotiș (1) Masivul Buila Vânturarița (2) Masivul Cozia (1) Masivul Muntele Mare (7) Masivul Muntele Mic (3) Masivul Piatra Mare (1) Masivul Piule-Iorgovanu (7) Masivul Postăvarul (1) Masivul Vlădeasa (1) Măgura Uroiului (1) Minele de fier medievale (1) Muntele Cetii (1) Muntele Olimp (1) Muntii Apuseni (1) Muntii Rez (1) Munții Almăjului (5) Munții Aninei (6) Munții Apuseni (3) Munții Baiului (1) Munții Balcani (3) Munții Banatului (3) Munții Bârgău (1) Munții Bihor (30) Munții Bucegi (5) Munții Călimani (3) Munții Căpățânii (3) Munții Ceahlău (2) Munții Cernei (8) Munții Cindrel (6) Munții Ciucaș (4) Munții Codru Moma (2) Munții Cozia (1) Munții din Romania (1) Munții Dobrogei (1) Munții Dognecei (1) Munții Făgăraș (23) Munții Găina (2) Munții Ghițu (1) Munții Gilău (2) Munții Giumalău (1) Munții Giurgeului (1) Munții Godeanu (2) Munții Goșmanu (1) Munții Grohotiș (1) Munții Gurghiului (1) Munții Gutâi (1) Munții Harghita (1) Munții Hășmaș (2) Munții Iezer-Păpușa (1) Munții Igniș (1) Munții Întorsurii (1) Munții Latoriței (1) Munții Lăpușului (1) Munții Locvei (4) Munții Lotrului (3) Munții Maramureșului (2) Munții Măcin (1) Munții Mehedinți (11) Munții Meseș (1) Munții Metaliferi (2) Munții Neamțului (1) Munții Nemira. traversare (1) Munții Oaș (1) Munții Parâng (9) Munții Penteleu (1) Munții Piatra Craiului (3) Munții Pirin (1) Munții Plopiș (1) Munții Poiana Ruscă (2) Munții Rarău (1) Munții Retezat (12) Munții Rila (1) Munții Rodnei (4) Munții Siriu (1) Munții Suhard (1) Munții Șes (1) Munții Șureanu (6) Munții Trascăului (41) Munții Tulișa (1) Munții Țaga (1) Munții Țarcu (1) Munții Țibleș (1) Munții Vâlcan (3) Munții Vlădeasa (1) Munții Vulcan (2) Munții Zărand (1) Muzeul Viu "La Origini" (1) Nordica (1) Ochii lui Dumnezeu (1) Ochiul Albastru (1) Ochiul Balaurului (1) Ochiul Bei (1) Padis (8) Padiș (2) Palaghia (1) Palma lui Dumnezeu (1) Paradise Beach (1) Parcul Național Cheile Nerei - Beușnița (1) Pestera Caput (1) Pestera Cetatile Radesei (3) Pestera Podului (1) Peștera Bisericuța (5) Peștera Bolii (1) Peștera Calului (1) Peștera Căput (1) Peștera Coiba Mare (2) Peștera Coiba Mica (1) Peștera cu Apa (1) Peștera de la Groși (5) Peștera Devetashka (1) Peștera Focul Viu (1) Peștera Ghețarul de la Vârtop (1) Peștera Haiducilor (1) Peștera Liliecilor (1) Peștera lui Peștereanu (2) Peștera Maarata (1) Peștera Poarta Lui Ionele (1) Peștera Prohodna (1) Peștera Romanești (1) Peștera Soroniște (1) Peștera Valea Cetății (1) Peștera Vodopada (1) Peștera Zâduită (1) Piatra Butanului (2) Piatra Cetii (1) Piatra Cheii (1) Piatra Craivii (2) Piatra cu Urda (1) Piatra Grohotișului (1) Piatra Iorgovanului (3) Piatra Iorgovanului 2014m (1) Piatra Lăcrimată (1) Piatra lui Lucaci (1) Piatra Mare a Cloșanilor (1) Piatra Mica (1) Piatra Pușcată (1) Piatra Secuiului (4) Piatra Singuratica (1) Pietrele Albe (1) Pietrele Doamnei (1) Piscina Albastra (1) Piscul Negru (2) Platoul Carstic Ciumerna (6) Poarta Zmeilor (3) Podul Lui Dumnezeu (1) Podul Suspendat din Dâlma Ciocanelor (1) Poiana Balta Cerbului (1) Poiana cu Narcise (2) Poiana Glavoi (6) Poiana Glăvoi (1) Poiana Neamțului (1) Poiana Pelegii (2) Poiana Ponor (1) Poiana Țâsnei (1) Poienile Porcului (1) Portița Viștei (1) Porțile Închise (1) Prăpastia Ursului (1) Refugiul Agatat (1) Refugiul Agățat (1) Refugiul Călțun (1) Refugiul Turneanu (1) Retezatul Mic (3) Rimetea (3) Santinela (1) Scaunul Domnului (1) Scărița Belioara (5) Scocul Iarului (2) Scocul Urzicarului (1) Scutul Dobrogean (1) Spectrul Brocken (1) Spinarea Balaurului (3) Stâna lui Burnei (1) Strunga Doamnei (3) Șaua Jigora (1) Șaua Podragu (1) Șaua Șteflesti (1) Tăul dintre Brazi (1) The Blue Eye (1) Tigăile Mari (1) Trasee turistice Munții Trascăului (1) traseu Vârful Șerbota (1) traversări (6) Turnu Rosu (1) ț ă â (1) utile (5) Valea Gaura (1) Valea lui Stan (1) Varful Borăscu (1) Varful Galbena (1) Vârful Albele 2013m (1) Vârful Arcer (1) Vârful Ardascheia (5) Vârful Arjana (1) Vârful Baiul Mare (1) Vârful Bătrâna (1) Vârful Biharia (2) Vârful Bihor (5) Vârful Biserica Motului (1) Vârful Bistriciorul (1) Vârful Bodea (1) Vârful Bora (1) Vârful Boul (1) Vârful Bran (1) Vârful Brusturu (1) Vârful Bucsoiu (2) Vârful Bucura Dumbrava (3) Vârful Bucura1 (1) Vârful Buhăescu Mare (1) Vârful Capra (2) Vârful Capul Dealului (1) Vârful Cațaveiu 2287m (1) Vârful Căleanu (1) Vârful Cârja (3) Vârful Chica Fedeleșului (1) Vârful Chicera Comorii 1475m (1) Vârful Cindrel (2) Vârful Ciortea Est (1) Vârful Ciortea Vest (1) Vârful Ciucaru Mare (1) Vârful Ciucaș (2) Vârful Ciuha Mare (1) Vârful Coasta lui Rus (1) Vârful Colții Obârșiei (1) Vârful Corhanul Mare (1) Vârful Cornul Călțunului (1) vârful Coștegu (1) Vârful Cozia (2) Vârful Cracu Geamăna (1) Vârful Cristești (1) Vârful Cucurbăta Mare (5) Vârful Culmea Poeții (1) Vârful Custura (3) Vârful Dara (2) Vârful Dara 2500m (1) Vârful Data (1) Vârful Dâmbău (2) Vârful Dealul Mare (1) Vârful Domogled (2) Vârful Drocea (1) Vârful Farcău (1) Vârful Farcu (1) Vârful Fața lui Ilie (1) Vârful Foltea (1) Vârful Găina (1) Vârful Găuri (1) Vârful Gârbova (1) Vârful Gemănarea (1) Vârful Ghițu (1) Vârful Giumalău (1) Vârful Godeanu (1) Vârful Grohotiș (1) Vârful Gropșoarele (2) Vârful Gugu (1) Vârful Harghita Mădăraş (1) Vârful Hăghimașu Mare (1) Vârful Hășmașul Mare 1792m (2) Vârful Hârtopul Darei (1) Vârful Hârtopul Darei 2506m (1) Vârful Heniul Mare (1) Vârful Holmul Arșiței (1) Vârful Iezerul Mare (1) Vârful Igniș (1) Vârful Inălățul Mare (1) Vârful Ineu (1) Vârful Ineuț (1) Vârful Izerului 2429m (1) Vârful Izoiu (1) Vârful Korab 2764m (1) Vârful Kutelo (1) Vârful la Fundul Bândei 2454m (1) Vârful La Om (Piscul Baciului) (2) Vârful Laițel (1) Vârful Laițel 2390m (1) Vârful Leordișului (1) Vârful Lespezi (4) Vârful lui Pătru (1) Vârful lui Stan (2) Vârful Mare (1) Vârful Măgura (1) Vârful Măgura Mare (1) Vârful Măgura Priei (1) Vârful Mălâia (1) Vârful Mihăilecu (1) vârful Mija (1) Vârful Mircii (2) Vârful Moldoveanu (4) vârful Muncelului (1) Vârful Muntele Mic (2) Vârful Muntele Rosu (1) Vârful Musala (1) Vârful Mușetescu 2495m (1) Vârful Mytikas (1) Vârful Neamțului (1) Vârful Nedeia (1) Vârful Negoiu 2535m (4) Vârful Negoiu Unguresc (1) Vârful Negovanu (1) Vârful Nemira Mare (1) Vârful Netedu (1) Vârful Ocolit (2) Vârful Omu (4) Vârful Omului (1) Vârful Oslea (3) Vârful Padeș (1) Vârful Parângul Mare (3) Vârful Parângul Mic (1) Vârful Păpușa (4) Vârful Părăginoasa (1) Vârful Peleaga (5) Vârful Penteleu (1) Vârful Piatra Arsa (1) Vârful Piatra Ascuțită (1) Vârful Piatra Grăitoare (3) vârful Piatra Tăiată (1) vârful Piatra Vâscului (1) vârful Pietrele Albe (1) Vârful Pietrosu Călimani (1) Vârful Pietrosul Rodnei (2) Vârful Piliștea (1) Vârful Piule Iorgovanu 2081m (2) vârful Plaiului (1) Vârful Pleșu (1) Vârful Podeanu (1) Vârful Poienița 1437m (1) Vârful Pop Ivan (1) Vârful Postăvarul (1) Vârful Prejba (2) Vârful Presaca Coiagiului (1) Vârful Prisecu (1) Vârful Prislop (1) Vârful Prișca (1) Vârful Râpa (1) Vârful Retezat (4) Vârful Roșu (1) Vârful Saca Mare (1) Vârful Scara (2) Vârful Skala (1) Vârful Stoienița (1) Vârful Stracioru (1) Vârful Surdu (2) Vârful Suru (2) Vârful Svinecea Mare (2) Vârful Șandru Mare (1) vârful Șerban (1) Vârful Ștefanu (1) Vârful Șteflești (1) Vârful Șteviei (1) Vârful Șușcu (1) Vârful Tătaru (1) Vârful Timios Stavros 2456m (1) Vârful Toaca (1) Vârful Trescovăţ (1) Vârful Tulișa (1) Vârful Turcina Negovanului (1) Vârful Țagla (1) Vârful Țarcu (1) Vârful Țibleș (1) Vârful Țuțuiatul (1) Vârful Ugerului (3) Vârful Urlea 2473m (1) Vârful Văratec (1) Vârful Vânătarea Lui Buteanu (3) Vârful Vânturarița Mare (1) Vârful Vihren (2) Vârful Viștea Mare (4) Vârful Vlădeasa (1) Vârful Vulcan (2) Vârful Vultureasa (1) Vârful Ypsarion (1) Vârful Zăganu (1) Zăpodie (1)

Mai poți vedea:

Au trecut pe aici:

Recomandarea noastra:

Contact

Nume *

E-mail *

Mesaj *

Ne găsești si pe: